Jouw BBQ Beleving - Gratis afhalen in Hedel en Kesteren
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Gietijzer inbranden

  • Geplaatst op
  • Door Jan Dirk Verwoert
Gietijzer inbranden

Tips en tricks om jouw gietijzer in te branden en te onderhouden.

WAT IS HET INBRANDEN VAN GIETIJZER?

Een gietijzeren pan heeft geen anti-aanbaklaag, maar iets veel beters. Een gietijzeren pan ontwikkelt door gebruik een patina. Als je pan goed is ingebrand en de patina optimaal is, heeft deze dezelfde kwaliteiten als een anti-aanbaklaag zonder de nadelen van een anti-aanbaklaag. 

Wanneer je gietijzer inbrandt, in het Engels noemen ze dit seasonen, is het doel om in hoge temperatuur het rookpunt van de olie te bereiken. Wanneer de olie begint te roken wordt het zogeheten polymerisatie proces in gang gezet. Dit houdt in dat de olie zich gaat binden aan het poreuze oppervlak van het gietijzer, uithardt tijdens het afkoelen en hierdoor kan fungeren als anti-aanbaklaag.

Stappenplan gietijzer inbranden

 

Nieuwsgierig geworden naar al ons gietijzer? klik hier

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »