Je winkelwagen is momenteel leeg
Een gietijzeren barbecue rooster is het perfecte Kamado barbecue accessoire. Niet alleen maakt het die mooie grillstrepen op de steaks, ook het grillen en searen van vlees zal nog gemakkelijker gaan doordat gietijzer de warmte beter kan vasthouden.
Doordat dit grillrooster van gietijzer is, is het bestand tegen nog hogere temperaturen dan een normaal bbq rooster. Ook kan het rooster daardoor warmte nog langer en beter vasthouden. Hierdoor daalt de temperatuur van het barbecue rooster minder als er vlees wordt opgelegd. Searen (dichtschroeien) en grillen zal nog beter gaan en het vlees wordt nog lekkerder met perfecte grillstrepen. Nog een voordeel van een gietijzeren grillrooster is dat het zwaardere gewichten kan verdragen dan een normaal grillrooster.
Dit half ronde grillrooster Medium past perfect op een Divide and Conquer Medium van 18 inch.
Afmeting rooster: 38 centimeter
We hebben halfronde grillroosters voor 18, 20, 21, 23 en 25 inch divide and conquers.
Voordat het gietijzeren rooster voor het eerst gebruikt wordt, moet het geseasoned worden.
Seasonen gaat als volgt, eerst moet het rooster goed worden schoongemaakt met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm het rooster minimaal dertig minuten. Maak het rooster hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.
Vet het rooster daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats het rooster terug in de oven of op de barbecue en verwarm het voor een uur. Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer het rooster is afgekoeld, vet het dan nog 1 keer in. Verwarm het rooster nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is het rooster klaar voor gebruik