Je winkelwagen is momenteel leeg
Het ronde gietijzeren rooster maakt grillen en searen nog gemakkelijker. Doordat het gietijzer de warmte beter vasthoudt dan een normaal grillrooster. Het vlees wordt nog lekkerder met perfecte grillstrepen.
Een gietijzeren barbecue rooster is het perfecte Kamado barbecue accessoire. Het gietijzeren grillrooster is bestand tegen nog hogere temperaturen dan een normaal barbecue rooster. Ook kan het rooster warmte nog langer en beter vasthouden. Hierdoor daalt de temperatuur van het bbq rooster minder als er vlees wordt opgelegd. Searen (dichtschroeien) en grillen zal nog beter gaan en het vlees wordt nog lekkerder met perfecte grillstrepen. Nog een voordeel van een gietijzeren grillrooster is dat het zwaardere gewichten kan verdragen dan een normaal grillrooster.
Dit ronde grillrooster L past perfect op Kamado’s van 21 inch.
Afmeting grillplaat: 46,5 centimeter
Voordat het gietijzeren rooster voor het eerst gebruikt wordt, moet het geseasoned worden.
Seasonen gaat als volgt, eerst moet de plaat goed worden schoongemaakt met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm de grillplaat minimaal dertig minuten. Maak de plaat hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.
Vet het daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats de plaat terug in de oven of op de barbecue en verwarm het voor een uur. Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer de plaat is afgekoeld, vet het dan nog 1 keer in. Verwarm het nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de grillplaat klaar voor gebruik.
Items van productcarrousel