Je winkelwagen is momenteel leeg
Een pizzasteen is onmisbaar voor het maken van niet alleen heerlijke pizza’s, maar ook brood of taarten. Deze keramische natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen, de warmte wordt egaal verdeeld over de steen voor een lekker knapperige pizzabodem.
Om een lekkere pizza te maken verwarm je de bbq tot ca. 250°C. Plaats de steen vanaf het begin in de barbecue, zodat deze gelijkmatig kan opwarmen. Hiermee voorkom je dat de steen barst. Om te voorkomen dat de bodem verbrandt kun je de pizzasteen het beste op een platesetter leggen. Bestrooi de steen met wat bloem of polenta tegen kleven. Zodra de barbecue goed op temperatuur is, kan de pizza op de steen. Het eenvoudigst doe je dit met een pizzaschep. Met gesloten deksel is de pizza binnen 5 tot 10 minuten klaar.
De pizzasteen leent zich ook perfect voor bijvoorbeeld een goed gevulde calzone of Flammkuchen
Deze pizzasteen large is erg sterk en past precies in een Kamado L, een Kamado XL en een Kamado XXL.
Diameter: 38 centimeter
Een pizzasteen heeft bijna geen onderhoud nodig, alleen schoonvegen met een droge doek na gebruik en de aangekoekte ingrediënten eraf sc